دستگاه پخت ملکولی سوويد مدل واكوك ١٥ دماسنج حرفه ای برای پختن خلاء در دمای پایین ، قابل اعتماد و مقاوم است. بدنه استیل ضد زنگ (Aisi 304) ، نمایشگر برای نشان دادن زمان پخت و پز و دمای آب ، 10 برنامه یکپارچه برای پخت و پز دقیق ، برنامه های یکنواخت و قابل تکرار. مناسب برای تمام ظروف مقاوم در برابر حرارت است که قادر به نگه داشتن 50 لیتر دارند.
دستگاه پخت مولکولی یا سس واید یا سافت کوکر - Sous Vide Cooker - SOFT COOKER WI-FOOD
این روش توسط جورج پرالس، سرآشپز فرانسوی ، در سال 1974 برای رستوران Troisgros در روان فرانسه پذیرفته شد . او کشف کرد که وقتی غذا به این شکل پخته می شود ، ظاهر اصلی و خواص خود را حفظ می کند و و بیش از حد چربی را از دست نمی دهد و دارای بافت بهتری است . سافت کوک ( soft cook ) یک روش پخت و پز است که در آن غذا در یک کیسه پلاستیکی یا شیشه ای قرار داده شده و در مخزن آب به مدت طولانی تر از زمان معمول پخت (معمولا 1 تا 7 ساعت، تا 48 و یا بیشتر در برخی موارد) با درجه حرارت دقیق و تنظیم شده غوطه ور می ماند . برای پخت و پز ، دما بسیار پایین تر از معمول است ، معمولا حدود 55 تا 60 درجه سانتیگراد (131 تا 140 درجه فارنهایت) برای گوشت، و دمای کمی بیشتر برای سبزیجات . هدف این است که مواد غذایی را بطور یکنواخت طبخ گردد ، تا اطمینان حاصل کنید که داخل آن به درستی پخته شده است که در این روش هیچ رطوبت خارجی وارد غذا نمی گردد و از طرفی رطوبت داخلی مواد غذایی حفظ می گردد .
سه ویژگی آشپزی sous-vide، که هر کدام به طور جداگانه توسعه داده می شود :
1- پخت و پز در درجه حرارت پایین
2- مواد غذایی از منبع گرمایی آن جدا می باشند و هیچ حرارت مستقیمی نمی بینند
3- محفظه تحت فشار با استفاده از خلاء کامل یا جزئی.
غوطه ور کردن غذا در یک ظرف آب ، با درجه حرارت مورد نظر و مورد نیاز غذا ، از اتلاف خواص فوق العاده غذا جلوگیری می کند ، چون غذا نمی تواند گرمتر از درجه حرارت آب باشد . در آشپزی معمولی با حرارت بالا، از قبیل کباب کردن و استفاده از فر و .... مواد غذایی در معرض سطوح مستقیم و غیر مستقیم گرما هستند که بسیار بالاتر از درجه حرارت مورد نیاز آشپزی هستند و باید قبل از رسیدن به درجه حرارت مورد نظر، از روی حرارت برداشته شوند . اگر غذا را زودتر از حد معمول از مرحله پخت خارج کنیم ، ناقص می ماند و چنانچهع دیرتر برداریم ، خواص خود را از دست می دهد . در نتیجه استفاده از روش سافت کوکر که با کنترل دقیق دما در تمام فرایند پخت استفاده می کند ، بهترین گزینه است .
دیدگاه خود را بنویسید